Η Ελληνική Αεροπορική Ένωση απένειμε στο Jeff Poole, Γενικό Διευθυντή της CANSO το πρώτο βραβείο «Εμμανουήλ Κεραμιανάκης»
20/02/2019

Στα πλαίσια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης και Συνεδρίου της Ελληνικής  Αεροπορικής Ένωσης για το 2019, που έλαβε χώρα στο Διεθνή Αερολιμενα Αθηνών, απονεμήθηκε στο Jeff Poole, Γενικό Διευθυντή της Civil Air Navigation Service Organisation (CANSO), το πρώτο βραβείο «Εμμανουήλ Κεραμιανάκης», που καθιερώθηκε φέτος  εις μνήμην  του Πρώτου Προέδρου και Επίτιμου Μέλους της Ελληνικής Αεροπορικής Εταιρείας. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Αεροπορικής Ένωσης επέλεξε τον Jeff Poole για την συμβολή του για πολλά χρόνια στην ανάπτυξη των αερομεταφορών. 

Ο Jeff Poole, Γενικός Διευθυντής της CANSO, δήλωσε: «Mε μεγάλη χαρά αποδέχομαι το βραβείο «Εμμανουήλ Κεραμιανάκης» ως αναγνώριση του άριστου έργου της CANSO και του τομέα διαχείρισης της αεροπορικής κίνησης για την επίτευξη ασφαλούς, αποτελεσματικού κι αποδοτικού εναέριου χώρου. Έχουμε πετύχει πολλά τα τελευταία έξι χρόνια κυρίως ακολουθώντας τις σταθερές αρχές συνεργασίας εταιρικής σχέσης και συνεργασίας που ενστερνιζοταν ο Εμμανουήλ Κεραμιανάκης στη διάρκεια της επιτυχούς καριέρας του. Η αποτελεσματική εταιρική σχέση είναι ζωτικής σημασίας για την εξασφάλιση ασφαλούς, απρόσκοπτου «seamless» ταξιδιού για τους χρήστες του εναέριου χώρου, είτε σε διεθνές επίπεδο με διεθνείς οργανισμούς όπως οι ACI, ICAO, IATA, είτε σε περιφερειακό με οργανισμούς και πρωτοβουλίες διαχείρισης εναέριου χώρου και εναέριας κυκλοφορίας, είτε σε εθνικό επίπεδο όπου οι πάροχοι υπηρεσιών αετόναυσιπλοΐας, οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια συνεργάζονται για την αποφυγή καθυστερήσεων και για να διαχεριστούν την εναέρια κυκλοφορία αποτελεσματικά και αποδοτικά. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμα αλλά θα συνεχίσουμε, όπως ακριβώς έπραξε ο Εμμανουήλ Κεραμιανάκης, με οδηγό μας ένα καθαρό όραμα και ισχυρές αρχές.

Η Ιωάννα Παπαδοπούλου, πρόεδρος της Ελληνικής Αεροπορικής Ένωσης, δήλωσε: “Είχα την ιδιαίτερη χαρά και  τιμή όχι μόνο να γνωρίζω προσωπικά αλλά και να έχω συνεργαστεί με τον Εμμανουήλ Κεραμιανάκη. Υπήρξε δασκαλος και φιλος. Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα το ότι απονεμω ένα βραβείο προς τιμήν του σε μια εξέχουσα κι ιδιαίτερα αξιόλογη προσωπικότητα στον αεροπορικό κλάδο, τον Κο Jeff Poole, τον οποίον θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους της Ελληνικής Αεροπορικής Ένωσης τόσο για την παρουσία του όσο και για την εξαιρετικα ενδιαφέρουσα ομιλία του κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης και του Συνεδρίου της Ελληνικής Αεροπορικής Ένωσης».

Ο Δρ. Κώστας Ιατρού, επίτιμο μέλος της Ελληνικής Αεροπορικής Ένωσης, πρόσθεσε: «Με μεγάλη μας χαρά απονέμουμε αυτό το βραβείο στον Jeff, ένα πραγματικό ηγέτη που έπραξε τα μέγιστα για την CANSO»


Αναφορικά με το βραβείο Κεραμιανάκης

Ο Εμμανουήλ Κεραμιανάκης (1939-2007) ήταν εξέχουσα μορφή της Ελληνικής Πολιτικής Αεροπορίας. Ήταν επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας σε περισσότερες από 70 διαπραγματεύσεις αεροπορικών μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων των διμερών διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ το 1984-85 και 1990-91. Ο Εμμανουήλ Κεραμιανάκης ήταν για 15 χρόνια μέλος της Ομάδας για την Αεροπορία της Ευρωπαίκης Επιτροπής που συνέταξε τη πρώτη, δεύτερη και τρίτη δέσμη νομοθετικών μέτρων (πακέτο) για τις αερομεταφορές. Εκπροσώπησε με μεγάλη επιτυχία την Ελλάδα σε συναντήσεις και συνέδρια υπό την αιγίδα της. Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Πολιτικής Αεροπορίας και του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας. 

Ο Εμμανουήλ Κεραμιανάκης σπούδασε πολιτικές και νομικές επιστήμες στο Καποδιστριακό και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Συμμετείχε ως ομιλητής σε πολλά Fora Αερομεταφορών που διοργάνωσε το πανεπιστήμιο Cranfield, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, «Απελευθέρωση των Αερομεταφορών στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα και  οι επιπτώσεις για την Ελλάδα». Είχε δημοσιεύσει πολλά άρθρα και εργασίες για τις αερομεταφορές σε πολλά Ελληνικά περιοδικά και εφημερίδες. Ήταν ομιλητής και εξεταστής στη Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για 15 χρόνια, και λέκτορας σε πολλά προγράμματα εκπαίδευσης κι επαγγελματικής κατάρτισης στελεχών και υπαλλήλων αεροπορικών εταιρειών. (1990-1994). Προσέφερε τις υπηρεσίες του ως εμπειρογνώμονας και σύμβουλος στο Υπουργείο Μεταφορών. 

Ο Εμμανουήλ Κεραμιανάκης ήταν ο πρώτος Πρόεδρος της Ελληνικής Αεροπορικής Ένωσης από το 2004 έως το 2012 όταν εκλέχθηκε ως το πρώτο Επίτιμο Μέλος. Ο ιστότοπος Aviation News τον τίμησε με Βραβείο Συνολικής Προσφοράς το 2012.
 

ΧΟΡΗΓΟΙ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ