ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ»
14/03/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ»

 
Η Ελληνική Αεροπορική Ένωση (www.aviationsociety.gr), διοργάνωσε την Πέμπτη 09.03.2023 και ώρα 19:00 Διαδικτυακή Συνεδρία (Webinar) μέσω Zoom με θέμα  «Ελληνίδες στο σύστημα Αερομεταφορών» τιμώντας την Διεθνή Ημέρα της  Γυναίκας.
 
Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της ΕΑΕ, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Αρχής Πολικής Αεροπορίας, Δρ. Ανδρέας Παπαθεοδώρου, ο οποίος χαιρέτισε τους/τις καλεσμένους/ες κάνοντας μια σύντομη ιστορική αναδρομή στη θέσπιση του εορτασμού της ημέρας της γυναίκας. Στη συνέχεια αφού αναφέρθηκε στη συνεισφορά της γυναίκας στην αεροπορική αλυσίδα, παρουσίασε τις εκλεχτές ομιλήτριες του πάνελ και ευχαρίστησε το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Δρ. Γρηγόρη Κυριάκου για την πρωτοβουλία του στη διοργάνωση της εκδήλωσης και τον συντονισμό της συζήτησης.

Το panel απαρτίζονταν από εκπροσώπους των δομών λειτουργίας του συστήματος Αερομεταφορών. Πιο συγκεκριμένα και σε αλφαβητική σειρά:
 
Βέλλα Μαρία     -  Chief nurse, Gamma Air Medical
Καλαφούτη Γιοχάννα    -  General Manager, Nobilis Air Group
Kolukisa Aysa    -  Chief Strategy Officer, Νέος Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης
Μητροπούλου Κων/να     -  MD, Gamma Air Medical
Παπαγιάννη Θεοδώρα     -  Compliance Monitoring Manager, MEGA Airlines Studies
Παπαδοπούλου Ιωάννα    - Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών
Παράσχη Ελένη   - Στέλεχος ΥΠΑ / Πανεπιστημιακή Υπότροφος, Πανεπιστήμιο Πατρών
Πέτρογλου Νικολέττα   -  Κυβερνήτρια Αεροσκάφους, Aegean Airlines 
Τόκη Όλγα   -  Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας, Α' Αντιπρόεδρος ΕΕΕΚΕ
Τόκτωρ Μαρία -  ICC Women Hellas και Επικεφαλής Στρατηγικής Ανάπτυξης, Grecian Air Seaplanes
Χρηστίδη Βάσω  -   Γενική Διευθύντρια Ομίλου IOGR, Αντιπρόεδρος ERA

Στη διαδικτυακή συνεδρία αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούσαν στη συμμετοχή  και στις επιδόσεις της γυναίκας:
-    στην αεροπορική ιατρική και τις αεροδιακομιδές ασθενών  
-    στον θάλαμο διακυβέρνησης και στην καμπίνα επιβατών αεροσκαφών 
-    στο χώρο της εκπαίδευσης πληρωμάτων καμπίνας 
-    στον τομέα επικοινωνίας και marketing   
-    στη διοίκηση  αεροπορικών επιχειρήσεων 
-    στον Έλεγχο Εναέριας Κυκλοφορίας 
-    στον κατασκευαστικό τομέα αερολιμένων και
-    στον σχεδιασμό και την κανονιστική εποπτεία των προσφερομένων υπηρεσιών 

 
Την εκδήλωση έκλεισε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΑΕ Γιάννης Σταυλάς, ευχαριστώντας τους/τις παρευρισκόμενους/ες για την παραγωγική συζήτηση. Επεσήμανε ότι σε έναν ανδροκρατούμενο  εργασιακό χώρο κατάφεραν οι γυναίκες με εργατικότητα, εξειδικευμένες γνώσεις και μεράκι να κατευνάσουν τη δυσπιστία και όποιους δισταγμούς υπήρχαν σε επαγγέλματα με σκληρό χαρακτήρα. Απέδειξαν για ακόμα μια φορά πόσο αποδοτικές και μοναδικές μπορούν είναι οι γυναίκες στο σύστημα των αερομεταφορών.

Τέλος ο Πρόεδρος της Ένωσης Καθηγητής Δρ. Παπαθεοδώρου, υπενθυμίζοντας τους στόχους της Ελληνικής Αεροπορικής Ένωσης, ευχαρίστησε με τη σειρά του το ακροατήριο και ανακοίνωσε την επόμενη δραστηριότητα της ΕΑΕ που αφορά στο καθιερωμένο συνέδριο “Αερομεταφορές του σήμερα και του αύριο” που θα διεξαχθεί στις 25 και 26 Μαϊου 2023 στην Αθήνα.

Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1977, στις 08 Μαρτίου, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα δικαιώματα της γυναίκας.  Την εκδήλωση παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον 43 μέλη και φίλοι/ες της ΕΑΕ με τη στήριξη του Γυναικείου Τμήματος της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Women Hellas).

Η εκδήλωση μαγνητοσκοπήθηκε και είναι διαθέσιμη στο κανάλι της Ελληνικής Αεροπορικής Ένωσης στο Youtube: https://youtu.be/CXXw9Mo8TmI 
ΧΟΡΗΓΟΙ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ